Congratulations to Bulletin of Electrical Engineering and Informatics (BEEI) and International Journal of Advances in Intelligent Informatics (IJAIN) which have received 2020 Productive and Quality Intellectual Property Rights Awards by Ministry of Research and Technology /National Research and Innovation Agency (Ristek / BRIN). These journals represent Universitas Ahmad Dahlan in the category of Indonesian Scientific Journal with International Reputation. Announcement of the 2020 Productive and Quality Intellectual Property Rights Award was held on Wednesday afternoon, November 18, 2020, at the Westin Hotel, Jakarta, and streamed online via Zoom and the Kemenristek / BRIN’s YouTube.

Quoted from the https://www.ristekbrin.go.id/ page, the Ministry of Research and Technology / National Agency for Research and Innovation (Ristek / BRIN) held the 2020 Productive and Quality Intellectual Property Rights Awards’ as a form of government appreciation for human resources, science and technology, intellectual property, and management of journals and publications. In his speech at the yesterday award ceremony, the Head of National Research and Innovation Agency (Menristek / Head of BRIN) Bambang PS Brodjonegoro hopes that this award can motivate and encourage researchers to continue to work as much as possible.

This achievement also expected to be a driving force and motivation for the academics of Universitas Ahmad Dahlan to increase quality of research and publications in the future.

BEEI dan IJAIN berhasil meraih Anugerah Hak Kekayaan Intelektual Produktif dan Berkualitas 2020

Selamat kepada Bulletin of Electrical Engineering and Infromatics (BEEI) dan International Journal of Advances in Intellegent Infromatics (IJAIN) yang telah mendapatkan Anugerah Hak Kekayaan Intelektual Produktif dan Berkualitas 2020 dari Kementerian Riset dan Teknologi/ Badan Riset dan Inovasi Nasional (Kemenristek/BRIN).  Kedua Jurnal tersebut mewakili Universitas Ahmad Dahlan dalam kategori Jurnal Ilmiah Indonesia Bereputasi Internasional. Pengumuman Anugerah Hak Kekayaan Intelektual Produktif dan Berkualitas tahun 2020 ini dilaksanakan pada Rabu siang, 18 November 2020 di Hotel Westin, Jakarta, dan disiarkan secara online melalui Zoom dan YouTube Kemenristek / BRIN.

Dikutip dari laman https://www.ristekbrin.go.id/, Kementerian Riset, Teknologi dan Inovasi Nasional (Kemenristek/BRIN) memberikan penghargaan ‘Anugerah Hak Kekayaan Intelektual Produktif dan Berkualitas 2020’ sebagai bentuk apresiasi pemerintah terhadap sumber daya manusia, ilmu pengetahuan dan teknologi, kekayaan intelektual, serta pengelolaan jurnal dan publikasi. Dalam pidatonya pada acara penghargaan tersebut, Kepala Badan Riset Inovasi Nasional (Menristek/ Kepala BRIN) Bambang PS Brodjonegoro berharap bahwa pemberian anugerah ini dapat memotivasi dan mendorong para peneliti untuk terus berkarya semaksimal mungkin.

Pencapaian ini tentunya diharapkan dapat menjadi pendorong dan motivasi bagi para civitas akademika Universitas Ahmad Dahlan untuk meningkatkan riset dan publikasi yang berkualitas dimasa yang akan datang.