Comparative Study on Journal Management from the Universitas Negeri Malang (UM)

Scientific Publication Lembaga Penelitian dan Pengabdian kepada Masyarakat Universitas Ahmad Dahlan (LPPM UAD), received a Comparative Study on Journal Management from the Universitas Negeri Malang (UM) on Wednesday, November 17, 2021. This visit was welcomed by Mr. Anton Yudhana ST, MT, Ph. D., Head of Lembaga Penelitian dan Pengabdian Kepada Masyarakat (LPPM), Dr. Rully Charitas Indra Prahmana, S.Si., M.Pd as the Head of the Scientific Publication Division, Andri Pranolo S.Kom., M.Cs. as the Journal Coordinator and Alfian Ma’arif, S.T., M.Eng., Much Fuad Saifuddin, S.Pd., M.Pd., Drs. Bambang Widi Pratolo, M. Hum., Ph.D. and Sularso, S.Sn., M.Sn. as the Scientific Publication Sector LPPM UAD Journal Team. The team from Universitas Negeri Malang consists of fifteen people as the Journal Team at the Faculty of Letters, Universitas Negeri Malang.

This visit discusses how to manage journals well, especially in terms of policy, it is hoped that the Journal Team at the Faculty of Letters, the Universitas Negeri Malang in the future can manage journals well. Mentoring this Journal by Dr. Rully Charitas Indra Prahmana, S.Si., M.Pd as the Head of the Scientific Publication Division. This activity is a form of collaboration between UM Journals and the UAD Scientific Publication Sector to share experiences. This visit is expected to improve the quality of publications from both the UM Journal and Scientific Publication Sector Universitas Ahmad Dahlan. Hopefully, with this activity, everything is full of blessings and benefits for all of us.

Bidang Publikasi Ilmiah, Lembaga Penelitian dan Pengabdian kepada Masyarakat Universitas Ahmad Dahlan (LPPM UAD), menerima Studi Banding Pengelolaan Jurnal dari Universitas Negeri Malang (UM) pada Rabu, 17 November 2021. Kunjungan ini disambut oleh Bapak Anton Yudhana S.T., M.T., Ph.D. selaku Kepala Lembaga Penelitian dan Pengabdian kepada Masyarakat Universitas Ahmad Dahlan, Dr. Rully Charitas Indra Prahmana, S.Si., M.Pd. selaku Ketua Bidang Publikasi Ilmiah, Andri Pranolo S.Kom., M.Cs. selaku Koordinator Jurnal Bidang Publikasi Ilmiah LPPM UAD. serta Alfian Ma’arif, S.T., M.Eng., Much Fuad Saifuddin, S.Pd., M.Pd., Drs. Bambang Widi Pratolo, M.Hum., Ph.D. dan Sularso, S.Sn., M.Sn. selaku Tim Jurnal Badan Publikasi Ilmiah (BPI) LPPM UAD. Adapun Tim dari  Uinersitas Negeri Malang berjumlah lima belas orang selaku Tim Jurnal di Fakultas Sastra Universitas Negeri Malang.

Kunjungan kali ini membahas tentang bagaimana pengelolaan jurnal yang baik khususnya dari sisi kebijakan, besar harapannya Tim Jurnal di Fakultas Sastra Universitas Negeri Malang kedepannya dapat mengelola Jurnal dengan baik. Pendampingan Jurnal ini oleh Dr. Rully Charitas Indra Prahmana, S.Si., M.Pd selaku Ketua Bidang Publikasi Ilmiah. Kegiatan ini menjadi salah satu wujud kerjasama antar Jurnal UM dan Bidang Publikasi Ilmiah (BPI) UAD untuk berbagi pengalaman. Dengan adanya kunjungan ini diharapkan dapat meningkatkan kualitas publikasi baik dari Jurnal UM maupun Bidang Publikasi Ilmiah UAD. Semoga dengan kegiatan ini semuanya penuh berkah dan bermanfaat bagi kita semua.