Congratulation to Annisa Fithria Successfully Published her Research International Journal of Islamic and Middle Eastern Finance and Management

Congratulation to Mrs Annisa Fithria who successfully Published her Research on a High Impact Reputable Journals, International Journal of Islamic and Middle Eastern Finance and Management. Her research entitled “ Management Ownnership and the Performance of Islamic Microfinance Institutions: A Panel Data Analysis of Indonesian Islamic Rural Banks. It published on May 17, 2021 on International Journal of Islamic and Middle Eastern Finance and Management (SJR: 0.487, Impact Factor: 1.206).)

This research focused on analyzing the relationship between management ownership and the performance of Islamic microfinance institutions (MFIs) using panel data from Indonesian Islamic rural banks. (Bank Pembiayaan Rakyat Syariah [BPRS]). Management ownership was represented by ownership by the board of directors (BOD), the board of commissioners (BOC) and the sharia supervisory boards (SSB). The result of this research showed that ownership by the BOD and BOC does not have a significant relationship with profitability and efficiency.

We hope this achievement can trigger the other lecturers’ enthusiasm to conduct good researches and publish their research in high impact reputable journals. All of them are full of blessings and benefits as always. Aamiin ..

Selamat kepada Annisa Fithria telah berhasil mempublikasikan hasil risetnya dalam International Journal of Islamic and Middle Eastern Finance and Management

Selamat kepada Ibu Annisa Fithria yang telah berhasil mempublikasikan hasil risetnya dalam High Impact Reputable Journals di International Journal of Islamic and Middle Eastern Finance and Management. Adapun judul riset beliau berjudul “ Management Ownnership and the Performance of Islamic Microfinance Institutions: A Panel Data Analysis of Indonesian Islamic Rural Banks. Riset tersebut dipublikasikan pada 17 Mei 2021 di International Journal of Islamic and Middle Eastern Finance and Management (SJR: 0.487, Impact Factor: 1.206).

Riset ini berfokus pada analisa hubungan antara Kepemilikan manajemen (Management Ownership) dan performa dari lembaga keuangan mikro islam (MFIs) dengan menggunakan data panel dari Bank Pembiayaan Rakyat Syariah (BPRS). Adapun  manajemen kepemilikan tersebut direpresentasikan dengan dewan direksi (BOD) dan dewan komisioner (BOC) dan dewan pengawas Syariah (SSB). Hasil riset ini menunjukkan bahwa tidak ada hubungan yang signifikan antara kepemilikan dari dewan direksi (BOD) dan dewan komisioner (BOC) dengan profitabilitas dan efisiensi.

Semoga, pencapaian ini dapat memotivasi para dosen di Universitas Ahmad Dahlan untuk terus mengembangkan risetnya dan mempublikasikan hasil riset tersebut di Jurnal yang baik.  Semoga semuanya penuh berkah dan manfaat bagi kita semua. Aamiin..