On Tuesday, (27/01/2021), Scientific Publication, Lembaga Penelitian dan Pengabdian Masyarakat Universitas Ahmad Dahlan (LPPM UAD) held an event with the theme Equation of Perceptions, Journal Plenary Evaluation and Journal Rewards Proposal. This event was held online through a zoom meeting of Scientific Publications.

This event was attended by lecturers who were invited to become a member of Journal Verification Team. This Journal Verification Team consist of 27 lecturers from Universitas Ahmad Dahlan. This Journal verification team was divided into several fields, there are social and education, Science, Engineering, English, Indonesian and technical process.

Mr. Andri Pranolo S.Kom., M.Cs. as the coordinator of the journal in the field of scientific publication said that the journal verification team was aimed at reviewing Universitas Ahmad Dahlan Journals. Through this, he hoped that Universitas Ahmad Dahlan journals could develop even better. Hopefully, this event can be a blessing and beneficial for all of us.

Penyamaan Persepsi, Pleno Evaluasi Jurnal dan Usulan Reward Jurnal

Pada Selasa, (27/01/2021), Bidang Publikasi Ilmiah, Lembaga Penelitian dan Pengabdian Masyarakat Universitas Ahmad Dahlan (LPPM UAD) menyelenggarakan acara Penyamaan Persepsi, Pleno Evaluasi Jurnal dan Usulan Reward Jurnal. Acara ini dilaksanakan secara online melalui zoom meeting bidang Publikasi Ilmiah.

Acara ini diikuti oleh dosen-dosen yang diundang menjadi tim verifikator Jurnal Universitas Ahmad Dahlan. Tim Verifikator Jurnal tersebut berjumlah 27 orang. Selain itu, Tim verifikator jurnal ini juga dibagi menjadi beberapa bidang sesuai dengan keahlian yaitu, bidang Soshum dan Pendidikan, bidang Sains, Bidang Teknik, Bidang Bahasa Inggris, Bidang Bahasa Indonesia dan bidang Teknikal Artikel.

Bapak Andri Pranolo S.Kom., M.Cs. selaku koordinator jurnal Bidang Publikasi ilmiah menyampaikan bahwasanya dibentuknya tim verifikator jurnal ini bertujuan untuk mereview jurnal-jurnal yang ada di UAD sehingga harapannya jurnal-jurnal tersebut kedepannya dapat berkembang lebih baik lagi. Semoga acara ini dapat menjadi berkah dan manfaat bagi kita semua, Aamiin…