On Tuesday, December 29, 2020, Scientific Publication, Lembaga Penelitian dan Pengabdian kepada Masyarakat Universitas Ahmad Dahlan (LPPM UAD)  held two events, Webinar of On-Progress Journal dan Editorial Meeting. These events are the agendas of Maju team of Scientific Publications. These events were held online through a virtual meeting zoom of Scientific Publications.

Webinar of On-Progress Journal was held from 08.30 until 10.00 a.m. this Webinar was attended by the Journal manager of UAD Journal on progress. Maju team and Journal managers discussed the problem that usually faced by journal managers in managing their journals such as volume and issue repetition, ISSN pending, lack of paper, and slow feedback from the reviewer.

The next agenda was held at 10.00 a.m. different from the previous event, this Editorial Meeting was intended for Journal publish in December until January 2021. This event has discussed the preparation of journals that publish from December until January 2021. The preparation is paper review, language use, and the technical items in the Journal. Hopefully, these events full of blessings and benefits as always. Aamiin…

Webinar Jurnal on Progress dan Editorial Meeting

Pada selasa 29 Desember 2020, Bidang Publikasi Ilmiah, Lembaga Penelitian dan Pengabdian kepada Masyarakat Universitas Ahmad Dahlan (LPPM UAD) menyelenggarakan dua kegiatan yaitu Webinar Jurnal on Progress dan Editorial Meeting. Kedua kegiatan tersebut merupakan agenda dari tim Maju Publikasi Ilmiah. Kegiatan tersebut diselenggarakan secara online melalui Zoom Meeting Publikasi Ilmiah.

Webinar Jurnal on Progress dilaksanakan pada jam 08.30-10.00. Webinar ini dihadiri oleh pengelola Jurnal-Jurnal on Progress Universitas Ahmad Dahlan. Pada webinar hari ini, tim Maju dan pengelola Jurnal berdiskusi tentang masalah masalah yang sering ditemui pada pengelolaan Jurnal seperti pengulangan volume dan issue, ISSN yang pending, minimnya artikel, dan feedback reviewer yang lambat.

Selanjutnya, pada jam 10.00 dilanjutkan dengan acara Editorial Meeting. Berbeda dengan acara sebelumnya, Editorial Meeting ini ditujukan untuk jurnal-jurnal yang terbit pada bulan desember 2020 hingga februari 2021. Editorial Meeting ini membahas persiapan jurnal yang terbit pada Desember hingga Februari 2021. Adapun persiapan tersebut meliputi review artikel, bahasa yang digunakan dan hal-hal teknis di Jurnal. Diharapkan kegiatan hari ini dapat menjadi berkah dan bermanfaat bagi kita semua. Aamiin