WORKSHOP ON THE COMPLETENESS OF THE JOURNAL ACCREDITATION EVALUATION DESK PROCESS

Journals can be published in digital form into e-journals by using digital information media so that information can be disseminated to the public using a website, for this reason, it is necessary to have comprehensive information related to journals that are managed so that they can provide services that are easily accessible. Bidang Publikasi Ilmiah, Lembaga Penelitian dan Pengabdian kepada Masyarakat Universitas Ahmad Dahlan held a “Workshop on the Completeness of the Journal Accreditation Evaluation Desk Process” on Monday, December 26, 2022 at Grand Rohan Yogyakarta.

This workshop event invited 21 journals within Universitas Ahmad Dahlan, as an evaluation of the completeness of journal website information. So that the journals that are managed can provide easy service, have an attractive design display and complete information to journal visitors when accessing the journal. The workshop was delivered by Drs. Bambang Widi Pratolo, M.Hum., Ph.D. and Sularso, S.Sn., M.Sn. and accompanied by the MAJU team for Scientific Publication.

With this workshop, it is expected to develop the quality of journals managed by journal managers at Universitas Ahmad Dahlan. Hopefully after the implementation of this event everything is full of blessings and benefits as always. Aamiin.

WORKSHOP KELENGKAPAN PROSES DESK EVALUASI AKREDITASI JURNAL

Jurnal dapat dipublish dalam bentuk digital menjadi e-jurnal dengan menggunakan media informasi digital sehingga informasi dapat disebar luaskan kepada masyarakat dengan menggunakan website, untuk itu perlu adanya informasi yang menyeluruh terkait jurnal yang dikelola sehingga mampu memberikan pelayanan yang mudah diakses. Bidang Publikasi Ilmiah, Lembaga Penelitian dan Pengabdian kepada Masyarakat Universitas Ahmad Dahlan menyelenggarakat “Workshop Kelengkapan Proses Desk Evaluasi Akreditasi Jurnal” pada Senin, 26 Desember 2022 di Grand Rohan Yogyakarta.

Acara workshop ini mengundang 21 jurnal di lingkungan Universitas Ahmad Dahlan, sebagai evaluasi kelengkapan informasi website jurnal. Sehingga jurnal yang dikelola dapat memberikan layanan yang mudah, memiliki tampilan design yang menarik serta kelengkapan informasi pada pengunjung jurnal saat melalukan akses jurnal. Workshop yang disampaikan oleh Drs. Bambang Widi Pratolo, M.Hum., Ph.D. dan Sularso, S.Sn., M.Sn. dan didampingi oleh tim MAJU Bidang Publikasi Ilmiah.

Dengan adanya Workshop ini, diharapkan dapat mengembangkan kualitas jurnal yang dikelola oleh pengelola jurnal di lingkungan Universitas Ahmad Dahlan. Semoga setelah terlaksananya kegiatan ini semuanya penuh berkah dan manfaat bagi kita semua. Aamiin…